Moderna hemsidor för företag

Det har hänt mycket med publiceringssystemen för hemsidor de senaste åren, och det finns flera olika aspekter att ta hänsyn till. Det viktigaste är att man väljer ett modernt och flexibelt system redan från början. Att man skapar en hemsida som är flexibel, som man till exempel kan ändra design på längre fram utan att tappa besökare, och att man enkelt kan lägga till funktioner när behovet uppstår.

Våra rekommendationer om hemsidor för företag

Webcopywriting.se använder det moderna publiceringssystemet WordPress som kontinuerligt förbättras och uppgraderas, och som har ett system med instickningsprogram som innebär att man gratis, eller för en lite kostnad, kan lägga till avancerade funktioner. Tillväxten för WordPress har varit enorm och 25 % av alla webbsidor använder numera WordPress i grunden. Detta gör plattformen framtidssäker.

Vi kan till exempel erbjuda installation av insticksprogrammet Woocommerce (finns i svensk översättning och med svenska betalsystem) som är en flexibel e-handelslösning med mycket låga kostnader. Vi erbjuder också professionell konsulthjälp inom Woocommerce om så önskas (möjligheterna är obegränsade med detta program).

Det är också av yttersta vikt att du beställer en så kallad responsiv design, som innebär att hemsidan anpassar sig beroende på vilken enhet man använder, mobil, surfplatta, laptop, etc.

Redan i en rapport publicerad hösten 2012 underströk Google att ”Under de närmaste 18 månaderna kan du förvänta dig att 15–30 % av webbplatstrafiken kommer från mobiler”. Själv har jag webbsidor där antalet mobila sökningar ligger på över 50 %. Denna utveckling går det inte att gömma sig från. Från och med 21 april 2015 ”straffas” alla hemsidor som inte är mobilt anpassade när man gör en Google sökning från en mobil enhet. Straffet? Att man helt enkelt inte rankar lika högt för sina sökfraser i Googles sökmotor.

Samtidigt rekommenderar också Google att man istället för att man gör en separat mobilsida väljer att göra designen responsiv.

Video bara växer

På en konferens för ett par år sedan fastställde Google att man inom den närmaste femårsperioden kommer att rulla ut mer och mer video-resultat i sökresultaten (denna utveckling kommer även att ske hos konkurrenter som Microsofts sökmotor Bing). En modern hemsida för företag ska redan från början ha detta i åtanke.

Inte bara för att video kommer ge fler besökare såväl kortsiktigt som långsiktigt utan också för att artiklar med videos (inte minst produktsidor) konverterar mycket bättre!

Det finns mycket kunder att hämta för en låg kostnad på Youtube just nu. Förra veckan meddelade för övrigt Facebook att bilder inte konverterar bäst på Facebook längre, topplatsen intas nu av rörligt material.

Se till att sidorna laddar snabbt och är grafiskt moderna

En annan viktig aspekt för dagens och morgondagens hemsidor är att de laddar snabbt. Studier visar att sidor som laddar långsamt rankar sämre i Google och har sämre konvertering.

Du kan också välja att få ditt företags hemsida ”retina-anpassad”. Retina är namnet på Apples teknologi för högupplösta skärmar. När de släppte sin laptop Macbook Pro Retina” sommaren 2012 väckte det stor bestörtning på nätet eftersom många hemsideägare och webbdesigners upptäckte att i framtidens större skärmar ser deras sidor rent bedrövliga ut, suddiga bilder och otydlig text.

Konkurrenterna till Apple har redan börjat producera sina egna motsvarigheter till Retina, och inom några år kommer alla datorskärmar och laptops vara högupplösta.

Att göra en total ”Retina-anpassning” med bilder och logos i olika storlekar och versioner är dock inte att rekommendera för den som ligger på en budget. Däremot behöver det inte kosta mycket att hemsidan i övrigt är redo för den kommande ”Retina-revolutionen”. Till exempel gör det mycket att koda fasta grafiska element i css3, etc.

Skriv till info@webcopywriting,se för mer information om vad det finns för möjligheter för just din företagssida.