101 olika sätt att marknadsföra bloggen på – tips om bra artikel

Dailyblogtips.com ger 101 olika mer eller mindre, mest bra, sätt att marknadsföra din nya blogg på.

Tipsen rör sig om klassiska tips som att du ska vara aktiv med att kommentera på andra bloggar och på så sätt knyta viktiga kontakter och locka nya läsare, länka till större bloggar som om du har tur länkar tillbaka och ger dig mer trafik, starta en podcast, skaffa ett Twitter-konto, använda dig av sociala medier som Facebook som marknadsföringskanal, skapa videos som du lägger upp på You Tube, vara relevant och intressant i dina inlägg, publicera intervjuer på bloggen, vara hjälpsam mot andra, och vara noggrann med din sökoptimering.

Social-Media-Campaign
Att marknadsföra bloggen kan gå till överdrift…

Du kan läsa alla 101 tips om hur du marknadsför din blogg och får mer besökare om du följer denna länk.

Mitt råd är dock att du snabbt skuggar igenom texten och tar till dig några av tipsen som du tycker passar dig bäst. Om du försöker skapa den perfekta bloggen med hundratals eller rentav tusentals besökare genom att använda dig av alla marknadsföringsmetoder som finns mellan himmel och jord kommer du inte ha tid över till det viktigaste: att ständigt skapa nytt innehåll! Inget innehåll är lika med inga besökare.

Själv driver jag flera bloggar/hemsidor och har i princip ingen tid över alls till att ägna mig åt marknadsföring utöver de allra mest viktiga och grundläggande bitarna, som att bygga länkar. Att besöka mässor och vara aktiv i någon form av community finns inte på min världskarta. Tiden räcker helt enkelt inte till. Det gäller att prioritera och vara tidseffektiv.

Time
Det tar tid att marknadsföra

Publicerat

i

av

Etiketter: