Använd din tid effektivt – motarbeta psykologisk spilltid blogga istället för att läsa om hur man bloggar

Om du är som mig, och risken är stor att du är det, så har du en tendens att sätta dig ned framför datorn, fullt inställd på att arbeta på din blogg eller hemsida i ett par timmar, men istället för att skriva, optimera eller göra research ägnar du minst halva tiden åt att planlöst surfa på någon av dina femtielva andra flikar du har öppna samtidigt i Firefox. Eller så sitter du och tänker på irrelevanta saker, som den söta tjejen på konsum, din golfsving, eller så kikar du ut genom fönstret och dagdrömmer. Tiden rinner iväg. Inkomsterna uteblir, och den psykologiska spilltiden vinner kampen om din dyrbara tid.

Enligt en nyligen utförd undersökning kostar för övrigt den psykologiska spilltiden 8-12 % av företagens intäkter årligen. Jag är övertygad om att mörkertalet är enormt…

Hur ska man överkomma den psykologiska spilltiden och bli mer effektiv som bloggare/webbarbetare?

Försök att vara så fokuserad som möjligt när du väl sätter dig ner för att arbeta. Läs till exempel en halvtimme i en bok, eller ta en kort promenad, eller gör någon annan form av aktivitet som försätter dig i en lugn och koncentrerad sinnesstämning.

Ta flertalet djupa andetag precis innan du sätter igång. Detta är något många framgångsrika människor använder sig av för att uppnå en högre koncentration. Vetenskapen hävdar dessutom att en korrekt djupandningsteknik sätter igång hjärnans alfavågor vilket främjar kreativiteten.

Visualisera under dagen vad du ska få gjort, och skriv ner dina mål med varje arbetspass. Det är tveklöst så att detta är en effektiv strategi för att få mer gjort.

Försök dessutom att skala bort så mycket som möjligt av onödiga bloggsysslor. Du behöver inte läsa alla artiklar som skrivits om SEO och sociala medier senaste veckan. Det står alltid samma saker ändå. Du behöver heller inte finslipa varenda liten grafisk detalj på din hemsida. Ingen bryr sig. Undvik dessutom att maniskt kontrollera besöksstatistik och hur mycket du tjänat på Google Adsense under dagen.

Allt handlar om att få ut så mycket innehåll som möjligt. Innehåll är viktigare än on page optimering och länkbyggande tillsammans! Sprid ut dig horisontellt med så mycket material som möjligt, de kommer stiga vertikalt (hamna högre upp i Google) med tiden. Jag lovar. Har du inte slutat läsa denna artikel ännu? Sluta läsa genast, och börja skriva! Don´t browse the Internet, become the Internet!


Publicerat

i

av

Etiketter: