Appar för webbutveckling – Iphone och Ipad

Det finns massor av bra appar som gör livet lite enklare för den som sysslar med webbutveckling. Här följer en lista med såväl Iphone-appar samt appar för Ipad (som är bättre lämpad att arbeta med).

Appar för webbutveckling Iphone

 • En väldigt användarbar app är GoalAchiever. Otaliga undersökningar har visat att vi är mer benägna att lyckas med våra mål om vi skriver ner dem, och följer upp dem med delmål.
 • Dessutom använder jag Twitter och Gplus-appar till Iphone samt Duosense (håller koll på adsenseinkomster). Den lilla skärmen till Iphone gör dock Ipad till ett mycket bättre verktyg att arbeta med.

Appar för webbutveckling till Ipad

Först och främst bör det noteras att alla appar för Iphone även fungerar för ipad.  Då jag ännu inte fått min Ipad 3 har jag dessutom lite dålig koll på huruvida nedanstående appar ännu är uppgraderade till att fungera med retina-skärmen. Den höga upplösningen på Ipad 3 kommer göra det enklare att läsa text, samtidigt som den gör det svårare att se text om man skalar upp en app för Iphone. Men detta är petitesser.

 • Först och främst skulle jag vilja tipsa om iThoughts HD som är ett mycket snyggt och enkelt brainstorming-program (se exempel).
 • Analytics HD är en mycket bra app för den som tycker att Google Analytics är alldeles för rörigt (och vem tycker inte det?).
 • WordPress-appen gör det möjligt för dig att blogga direkt från Ipad. Jag har dock inte testat detta ännu då jag föredrar att skriva på ett större tangentbord.
 • Men enklare texter går alldeles utmärkt att skriva med ordbehandlings-appen Pages. Den är mycket enkel att använda och man kan snabbt göra riktigt snygga reklamutskick med den. Ännu enklare och smidigare är IA Writer. För större skrivprojekt rekommenderas Scrivener.
 • Bloggar och andra flöden som har med mina ämnen att göra följer jag med den löjligt snygga RSS-appen Flipboard. Andra bra och snygga alternativ är Zite och Pulse News. Komplettera med oumbärliga Instapaper (Den bästa appen för ”read it later” funktion).
 • Itunes U kan också vara en användbar app för förkovring. Böcker om SEO och marknadsförinjg i allmänhet köper jag helst från Amazon och läser i deras briljanta Kindle-app. 
 • Om du använder engelska artiklar som källor när du bloggar kan converter vara en oumbärlig app för dig.
 • Glöm heller inte att följa bra podcasts som ”Internet Business Mastery” och ”Smart passive income”, samt videopodcasten ”Reelseo”.
 • Ipaden använde jag dock allra mest till att göra kortare videosnuttar till Youtube, samt bildbehandling. Iphoto är en mycket bra bildbehandlings-app (bättre än Photoshops app). Jag gillar också Pic Stitch och Pic collage för att göra snygga bildcollage. Color Splash kan också vara användbar (för att färglägga en detalj i en övrigt svartvitt bild). För att göra snygga posters gillar jag appen Phoster.
 • Vad det gäller att  redigera video behöver du bara iMovie som i och med Ipad 3 dessutom är föbättrad med en hel del fräcka funktioner. Snygga och relativt billiga videoklipp att använda i kommersiella syften laddar du ner via Video Clips. Bilder går att köpa billigt från iStockphoto, och musik till dina projekt fixar appen Tunes for iMovie. Gör du längre videos, som kräver manus, rekommenderar jag Storyboards. 
 • För att föra dokument, videos och bilder till och från datorn är Dropbox det bästa alternativet.

Notera också att alla appar som du använder i företaget är avdragsbara. Skriv ut och spara kvittot som du får från Itunes.

 

Har du tips på bra appar för den som sysslar med internetmarknadsföring och webbutveckling? Skriv gärna nedan.


Publicerat

i

av

Etiketter: