Att bygga en passiv inkomst på nätet – tips

Många bloggare som skriver om att tjäna pengar på Internet brukar ge rådet att du ska skriva om ett ämne du brinner för, är duktig på, och framförallt tycker är roligt.

Riktigt så enkelt är det dock inte eftersom dina specialintressen förmodligen redan har täckts av massor av andra bloggar/hemsidor, eller så är dina intressen så obskyra att du blir i princip ensam om att läsa dina artiklar. Du behöver besökare för att kunna få till en inkomst. Det går inte att komma undan.

Men självklart är det så att om du säljer bostäder i Turkiet via en hemsida och får i genomsnitt 20, 000 SEK i betalning räcker det med ett fåtal väldigt riktade besökare för att du ska få en fin inkomst. Men webbsidor vars primära inkomst kommer från Adsense eller affiliate-marknadsföring kräver många besökare för att inkomsten ens ska täcka utgifterna.

Så mitt råd är att du identifierar en nisch som inte är så hårt utsatt för konkurrens, som genererar besökare, och att det finns i alla fall en hyfsat stor samling aktörer som är intresserade av att annonsera på din blogg.

Om du till exempel söker på ditt valda ämne i Google och inga betalda annonser dyker upp på sidan…då kan det vara på sin plats att byta inriktning, och satsa på något tråkigt men matnyttigt istället. Och om du inte tycker ämnet du valt för din blogg/hemsida är kul fokusera på det roliga i själva processen, och känn tillfredsställelsen när dina hemsidor genererar en allt större passiv inkomst för varje dag.

Många Internetentreprenörer har den filosofin att de sprutar ut nya sajter så ofta som möjligt och bygger sin inkomst med många bäckar små. Detta är i grunden ett sunt tänkande, att sprida sina risker, men jag rekommenderar hellre att ni långsamt men säkert bygger på ett mindre antal bra webbsajter istället för att bara publicera en uppsjö halvdana.

Du, förresten. Begreppet passiv inkomst är för övrigt lite missvisande. Det krävs hårt kontinuerligt arbete under en längre period för att lyckas på nätet, precis som med alla andra branscher. Låt ingen lura i dig något annat.


Publicerat

i

av

Etiketter: