Bra konstnärer kopierar – stora konstnärer stjäl

Min vän musikern har för länge sedan insett det som Picasso en gång sade, ”Bra konstnärer kopierar, stora konstnärer stjäl”. När min vän för femtielftegången snor riffet till ”Knocking on Heaven´s door” brukar han skrocka belåtet ”snyggt snott AB”.

Och det är inget fel med det. Allt bra är redan gjort, allt klokt är redan sagt. Allt vi ser omkring oss är i en eller annan form kopior av ett för länge sedan bortglömt original.

Studera dina konkurrenter, allt från hur de designar sin sajt, till vilken info de lägger ut, var de placerar sina annonser, artikeluppslag, deras presentationsbilder, formuleringar, logos, ALLT!

Om någon lagt hundratals, eller rentav tusentals timmar på att optimera var till exempel annonsen ska placeras på en blogg för maximala förtjänster – och delger dig denna information gratis – finns det ingen anledning för dig att inte använda dig av den informationen.

Studera de bästa inom ditt område, och tillför din egna lilla twist. Lev dock inte i vanföreställningen att du, hur du än bär dig åt, kommer bli en unik liten snöflinga.

De som försöker uppfinna hjulet på nytt varenda gång de ska företa sig något nytt kommer sällan någonstans. Och glöm inte att”if you steal from one author it´s plagiarism, if you steal from many, it´s research” Wilson Mizner


Publicerat

i

av

Etiketter: