Firefox visar inte Adsenseannonser – ytterligare ett tecken på domedagen!

Undergången är nära

Först regnade det fåglar från himlen, sedan började det komma in rapporter om tusentals döda fiskar uppsköljda på land, sedan började min eCPM sjunka utan någon synlig anledning. Och nu visar inte min webbläsare Firefox några annonser överhuvudtaget.

Mayakalendern hade fel. Jordens undergång är 2011, inte 2012.

Så här ligger det till. Jag började märka att eCPM på Adsense av någon outgrundlig anledning började sjunka redan i december (men det gjorde inget för att besöksantalet på de flesta av mina viktigaste sidor ökade markant) för att långsamt men säkert sjunka ännu mer för varje dag. Sedan förra fredagen (alltså sedan första fredagen i januari) har mina adsenseintäkter befunnit sig i fritt fall varje dag och idag eftermiddag tänkte jag att det måste finnas någon nödbroms som jag kan dra i. Någon nödraket som jag kan fyra av för att styra upp det hela.

Jag gick således in och började titta runt lite i mina adsenseinställningar, och började fundera på om det verkligen är en så god idé att tillåta tredjepartsannonsörer. Massor av jänkare hävdar att dessa annonser drar ner den totala inkomsten av adsense och att Google bara tillåter dem för att slippa att bli anklagade för att snedvrida konkurrensen. Eller något åt det hållet. Men, ni vet ju hur jänkare är. Konspirationsteoretiker allihopa.

Samtidigt som jag satt och funderade på om jag inte skulle ta och blockera (tredjepartsannonser består för övrigt enbart av banners enligt ovanstående jänkare) bildannonser överlag från Adsense upptäckte jag att inga adsenseannonser visades alls på en av mina sidor. En panikartad genomgång senare kunde jag konstatera att alla mina annonser från Google försvunnit från ALLA mina sidor.

Vilket osannolikt sammanträffande, att jag för första gången på evigheter gått in i Adsense kontrollpanel för att eventuellt ändra på lite inställningar, och att mina annonser plötsligt slutade visas. För osannolikt för att ens vara ett sammanträffande. Klantarsel som jag är måste jag ha tryckt på någon slags inställning jag inte borde ha tryckt på. Men, nej…

Jag går då in på TKJ, och Mjukvara, två ypperliga sidor som drivs av herrar som jag vet aldrig skulle trycka bort sina annonser av ett misstag. Det visades dock INGA adsense ANNONSER på deras sidor heller. Nu dammar jag av Internet Explorer och kan konstatera att annonserna visas som de ska minsann.

Jag startar om Firefox och kan konstatera att nu visas annonserna igen… i två sekunder sedan försvinner de igen. Med tanke på att Firefox precis gått om Internet Explorer som mest vanliga webbläsare är detta förstås inga goda nyheter… Jag har inte hjärna nog för att spekulera men hjärta nog för att få panik. Tänk om detta är någon bugg i Firefox och/eller i adsensenätverket som bara blir allt vanligare. Tänk om tiotusentals svenskar just nu sitter och surfar runt utan att adsenseannonserna visas för dem? Det börjar med fåglar och fiskar och slutar med att du inte ens råd att betala ditt webbhotell längre. När Adsense lanserades gick Internet in år 0. Det finns liksom inget alternativ till adsense. Utan adsense kan du lika gärna lägga ner bloggen och börja panta brukar. Det ger mer.

Hur som haver, jag är just nu lite för skärrad för att ta beslut om jag ska tillåta tredjepartsannonser eller bilder i mina adsenseannonser längre. Det får vänta.

Om du har en blogg eller hemsida som använder adsense som också börjat se tydliga järtecken på jordens undergång får du gärna lämna en kommentar nedan eller skicka ett mail till info@webcopywriting.se och gråta lite tillsammans med mig. Så här kan vi ju inte ha det.


Publicerat

i

av

Etiketter: