Gästblogga för att få mer besökare till bloggen

Ett bra sätt för att öka antalet besökare till din blogg är att gästblogga i andra bloggar, eller att få andra att gästblogga hos dig (de flesta nämner att de gästbloggat i sin egen blogg). Detta fenomen känns lite vanligare i  den amerikanska bloggosfären, och jag är förvånad över att det inte är vanligare bland svenska bloggare.

Den här bloggen hann knappt bli indexerad innan en ung och företagsam kille vid namn Malte Jansson hörde av sig till mig och undrade om inte jag kunde gästblogga på hans sida youngminds.se , en nystartad tankesmedja för entreprenörer i allmänhet och unga sådana i synnerhet. Hans projekt känns mycket lovande och jag tror det kommer gå mycket bra för Malte vad det lider!

Jag hade egentligen inte tid, men med lite smicker och framåtanda kommer man långt vilket Malte insett. Nu är visserligen inte webcopywriting helt nystartad och jag är ingen tungviktare i branschen, men även de största bloggarna är garanterat villiga att gästblogga hos dig om du frågar på rätt sätt.

Om du gästbloggar tänk på att lägga ner lika mycket energi på den artikeln som du gör på dina egna artiklar. Och glöm inte att klämma in en länk till dig själv med lämplig ankartext.

 


Publicerat

i

av

Etiketter: