Du behöver uppdatera din Google Adsense sekretesspolicy för intressebaserade annonser

Google Adsense lanserar Intressebaserad annonsering, och har därför skickat ut ett meddelande till sina annonsörer att som ett led i denna förändring måste Adsense-publicister uppdatera sin sekretesspolicy så att den reflekterar användandet av intressebaserad annonsering. Deadline för uppdateringen av sekretesspolicyn är satt till 8 april, 2009.

Intressebaserad annonsering innebär bland annat att Google samlar in information om Internetsurfarnas intressen, och reflekterar detta i vilka annonser som visas. Om du till exempel ofta besöker webbsidor som handlar om mode kommer annonser om mode följa dig även på sidor som huvudsakligen inte handlar om mode.

Det är endast ett fåtal annonsörer som får möjligheten att testa dessa intressebaserade annonser under våren, men senare under året kommer majoriteten kunna utnyttja detta nya annonssystem från Adsense.

Här kan du för övrigt läsa Google riktlinjer för vad som gäller för dig som annonserar med Adsense-annonser. Om du inte följer dessa riktlinjer kan det leda till att din sida/blogg stängs av från Adsense.  Läs den därför noga. Du har väldigt lite att vinna på att tänja på reglerna, men allt att förlora.

Läs mer om intressebaserad annonsering på Adsense blogspot. Eller läs denna svenska pressrelease från Google.


Publicerat

i

av

Etiketter: