Google Alerts -håll ordning på nyheter eller vad som sägs om din blogg/hemsida

Det är tyvärr många som missat den underbara tjänsten Google Alerts för omvärldsbevakning trots att den nu hunnit bli 5 år.

Via Google Alerts kan du enkelt låta Google hålla koll på vad som skrivs på nätet inom ett visst nyhetsområde du är intresserad av, eller om till exempel din hemsida/blogg, eller företag diskuteras eller nämns av andra.

Registrera dig för Google Alerts, och fyll i ett nyckelord eller en sökfras som du vill Google ska hålla dig uppdaterad om. Om du till exempel fyller i ”Manchester United” eller ”pryltips”, eller ”mitt kakelföretag AB” kommer Google skicka dig mail med länkar till aktuella sidor så fort dessa söktermer återfinns på nya sidor på nätet (observera att träffarna måste hamna bland de 20 första resultaten för att Google Alerts ska snappa upp dem).

Du kan också välja att få dina alerts skickade till ett Rss-flöde som Google Reader om du föredrar det framför e-post, och hur ofta du vill ha dessa uppdateringar, etc. Läs mer på denna FAQ.

Många webbmasters använder tjänsten för att veta om någon nämnt eller länkat till deras sida på nätet, och företagare använder den för att få reda på när någon talar illa om dem eller deras produkter.

I mitt tycke finns det ingen smidigare tjänst än Google Alerts att snabbt få reda på nyheter inom ett speciellt område. Du kan välja att hålla koll på upp till 1000 alerts samtidigt.

Och det bästa är att Google Alerts är helt gratis!


Publicerat

i

av

Etiketter: