Google TV på väg – sökjätten skapar digitalbox för webb-tv

Google lanserar ständigt nya tjänster och slår sig med rekordfart in på nya, eller modifierar existerande, marknader. För några månader sedan lanserade man en Google smartphone (Nexus One) och nu annonserar man att företaget i samarbete med Intel och Sony håller på att utveckla en digitalbox för webb-tv.  Projektet kallas föga förvånande för Google TV.

De nya digitalboxarna bygger på Googles operativsystem (som även ovan nämnda Nexus använder sig av) Android. Hela konceptet är menat integrera webbtjänster som Twitter och Yotube och dataspel och vanlig nätsurfning med TV:n.

Father´s Day 2002
Google TV låter inte så värst spännande ännu

Det finns för närvarande inte så mycket tillänglig information om Google TV men detta är faktiskt ett få stora projekt av Google som jag inte spontant blir attraherad av. Jag började med att koppla samman min dator med TV:n redan innan platt-tv:n kom och förstår inte varför inte flera gör det.

Nuförtiden är hur enkelt som helst att koppla samman din dator med TV:n och på så sätt få tillgång till webben och annat från vardagsrummets gigantiska tv- En HDMI-kabel brukar i de allra flesta fall vara det enda som krävs, och det brukar heller inte krävas något värre trixande för att få det att fungera väl.

Men förmodligen är Google-TV bra mycket mer än bara en simpel integrering mellan webben och tv:n. Jag får förhoppningsvis anledning att återkomma till ämnet med lite mer entusiasm.


Publicerat

i

av

Etiketter: