Installera Google Gears och snabba upp hastigheten på din wordpress-blogg

Google Gears är ett open source projekt som gör webbapplikationer lite mer kraftfulla, genom att lägga till nya funktioner till din webbläsare.

WordPress till exempel använder Google Gears för att öka hastigheten på laddningsprocessen, och hastigheten att ladda upp bilder och publicera inlägg kan i vissa fall öka med upp till 4 ggr.

Så installerar du Google Gears

Besök helt enkelt Google Gears (första länken i detta inlägg) ladda ner, och navigera dig fram till aktivieringslänken i undermenyn till fliken ”verktyg” i WordPresspanelen. Hela installationsprocessen tar endast ett par minuter.

Du hittade Google Gears under fliken ”turbo” i WordPress 2.6, men nu återfinns den alltså under fliken verktyg (tools, för dig som spenderade engelskalektionerna med att sniffa lim, och inte har installerat den senaste svenska språkfilen).

Det bör noteras att Gears bara fungerar med nyare webbläsare, och själv har jag då och då haft problem med sidor på vissa servrar. Det flimrar förbi ett meddelande att Gears krockar med andra tillägg.


Publicerat

i

av

Etiketter: