Integrera Google Analytics och Adsense för att mäta hur dina annonser fungerar

Google Adsense går nu att integrera med Google Analytics. Detta gör det möjligt att använda Google Analytics kraftfulla mätinstrument för sidans/bloggen och analysera vilka sidor som ger mest Adsense-klick., och inkomster.

Det har tidigare varit frustrerande att kunna mäta sin hemsidas besökares beteende vad det gäller Adesense-annonser, men i och med denna integration är det nu alltså möjligt att få mer detaljerad information angående hur annonser på enskilda sidor fungerar. Sidan ”Resultat för innehåll” i Analytics olika rapporter har berikats med ytterligare en flik: $-index som mäter intäkterna för en sida dividerat med antal sidvisningar. Snyggt Google!

Du kan också mäta vilka av dina olika trafikkällor (om du använder Adsense på flera hemsidor) som är mest lönsamma på ett enklare sätt.

En mycket intressant aspekt du kan mäta om du väljer att integrera ditt Adsense och Analytics-konto är hur inkomsterna på din hemsida/blogg skiftar dels under dagens lopp, men också under veckans olika dagar.

Allt du behöver göra för att få Google Analytics att mäta dina Adsense-resultat är att logga in på ditt Adsensekonto och trycka på länken ”Öppna ditt Analytics-konto”.


Publicerat

i

av

Etiketter: