Japan gånger dålig smak upphöjt till en miljon är lika med Grekland

Jag satt precis framför datorn och kände mig allmänt seg och oinspirerad, inte det minsta sugen på att skriva ytterligare en artikel som ger några ören i Adsense-intäkter när telefonen ringde. Tydligen har vi fått med en låt på en av Japans absolut största band (jag kände dock inte till dom innan samtalet).

Vår låt blir först vinjett för en japansk serie med en av bandmedlemmarna i huvudrollen, och sedan singel i mars.

Vi brukar inte direkt hjula när vi hör hur japanska band/artister gjort om våra låtar med japanska ord blandat med godtyckliga utdrag ur originaltexten, och någon producent slaktat soundet till oigenkännlighet. Och att döma av den här trailern till TV-serien lär den inte nomineras för någon Emmy heller framöver. Låten drar för övrigt i gång 50 sekunder in i klippet. [Uppdatering] Spektaklet kan ses i sin helhet här. Den gick för övrigt in direkt på första plats på singellistan.

Men oavsett hur dåligt resultatet än blir är detta en grupp som gått direkt in på förstaplatsen på den japanska listan med ALLT de släppt, och tydligen innehar de massor av försäljningsrekord. Så, även om skivbolag i allmänhet och japanska förlag i synnerhet tillämpar kol-14-metoden på vår andel blir det en liten slant över till nästa års semester! Jag kan med andra ord skämmas hela vägen till Grekland… Gott så.


Publicerat

i

av

Etiketter: