Tänkvärda citat för den som vill lyckas på Internet

Never Give UpJag har under de senaste dagarna snubblat över två tänkvärda citat för den som vill lyckas med sitt egna företag i allmänhet och för den som vill lyckas på Internet i synnerhet.

Det första citatet kommer från den gamle brittiske författaren Samuel Johnson som var verksam på 1700-talet:

”Stora verk skapas inte utan av kraft, utan av uthållighet.”

Denna princip gällde för författare på 1700-talet, och det gäller även för oss som arbetar med bloggar på Internet under 2000-talet. Det tar tid att få besökare, man måste ha tålamod. Räkna inte med att locka några stora skaror besökare förrän du kommit upp i cirka 100 väl sökoptimerade artiklar.

Det andra tänkvärda citatet kläcktes häromdagen som en Facebook-status av författaren/gurun/inspiratören Robin Sharma:

”Det är farligt att vara framgångsrik. Varför? För att i framgång är det lätt hänt att man slutar göra de saker som förde dig dit”.

När du väl lyckats göra din blogg framgångsrik är det alltså inte läge för att slappna av. Njut gärna av dina framgångar, men sluta inte producera material och bygga länkar för precis när du tror att du nått gränsen för hur många besökare din hemsida kan få dagligen dubblas besökssiffran! Internet växer hela tiden, och det måste din hemsida också göra.

Vad det gäller internetmarknadsföring så pratar idioter om fonter, medelmåttor om logotyper och genier om semantiska koncept. – mitt citat

Tjäna extra-pengar på din företagssida

Mer från bloggen

Se alla artiklar

Leave a Comment

 1. Tack för boktipsen. Samtliga 3 verkar helt klart intressanta och ligger nu på min ”ska köpa”-lista.

  • Jan
  • 4 maj, 2010

  Jag har ingen aning alls om vad jag hade tänkt nischa in mig på. Jag är övertygad om att det finns massor av nischade produkter som skulle sälja riktigt bra på Internet… Frågan är bara vad man ska välja bland alla alternativ. Jag funderar dock på att använda någon av mina befintliga sidor som avfyrningsramp istället för att skapa en separat sida. Och jag vet att jag vägrar ödsla tid på att packa och posta grejer som ger någon hundring i avkastning.Det blir till att brainstorma lite mer till sommaren när jag får mer tid över.
  Intressanta boktips du har på din sida förresten! Har läst flertalet av dem och rekommenderar att du fyller på listan med ”Life´s a Pitch”, ”The Science of Influence” och ”Pinocchioeffekten”. Tror du skulle gilla dem.

 2. Kul att höra Jan. Nackdelen med en guide i det upplägget är att man aldrig riktig blir klar men jag lovar att höra av mig när ”det viktigaste” är med. :)

  Har du funderat något på vilken nisch du vill satsa på?

  • Jan
  • 4 maj, 2010

  Stefan: Gary med det omöjliga efternamnet är helt klart inspirerande! Jag har egentligen riktigt dålig arbetsetik och ligger hellre utkavlad på en strand någonstans med krossade druvor i blodomloppet…därför passar det riktigt bra att jobba hemifrån med Internet. Jag kan se till att jobba någon timme här och där under dagen, eller jobba lite hårdare i vissa perioder för att sedan göra något annat. Passiva inkomster är underbara, men tyvärr är de ju aldrig riktigt passiva som vi båda verkar insett. Det krävs kontinuerligt hårt jobb. Tipsa mig gärna när din guide till e-handel är klar förresten! Jag länkar gärna till den när den är klar och kommer se till att ta tag i detta med att starta någon form av e-butik under året. Så alla tips är välkomna!

 3. Det andra citatet får mig att tänka på Gary Vaynerchuks som jag har blivit väldigt förtjust i. I flera år har tanken om en passiv inkomst vuxit sig allt starkare på nätet men kanske är det dags att tänka om och istället fokusera på det man verkligen gillar. Istället för att jobba för att få fritid – gör jobbet till din fritid. Med viss måtta, givetvis. Det är aldrig nyttigt att spendera 24/7 på arbetet även om det från början var din hobby.