Testa din blogg/hemsida i olika webbläsare

Det är viktigt för alla som är seriösa i sina online-satsningar vare sig det rör sig om en hemsida med specialinformation, en E-butik, eller en blogg, att den fungerar så bra som möjligt i så många webbläsare som möjligt.

Det är omöjligt att optimera sajten för precis alla webbläsare och olika versioner av webbläsare som finns på marknaden, men grundtanken måste ändå vara att du ska nå ut med ditt budskap eller produkt till så många som möjligt.

Själv upptäckte jag när jag surfade in på denna sida att sidomenyerna inte laddar i Internet Explorer 6. Inte bra.  Jag har heller inte Internet Explorer 6 installerat hemma då detta var en riktigt kass webbläsare, som jag inte ens vill röra med tång. Men det är ändå många som fortfarande använder IE6 och jag måste därför åtgärda problemet så fort som möjligt.

Och jag kan inte, och har heller inte tid, att logga in på min wordpress dashboard via jobbet och därifrån testa att till exempel avvaktivera alla mina insticksprogram (det brukar vara ett insticksprogram som är boven bakom de flesta kompabilitetsdraman). Jag känner heller ingen på rak arm som har IE6 installerat, och snabbt kan kontrollera om jag fått bukt på problemet eller inte.

Lösningen heter browsershots som är en webbtjänst som tar skärmdumpar på över 60 webbläsare som till exempel Firefox, Navigator, Opera, IE, Chrome, Safari, etc. för Linux, Windows och Mac. Det tar lite tid för tjänsten att gå igenom alla läsare och plattformar, men i slutändan är det oändligt mycket snabbare och smidigare att testa sidan via browsershots än att ringa runt till kompisar, eller att själv ha tillgång till alla läsare hemma.


Publicerat

i

av

Etiketter: