Tre grundläggande och enkla tips för att lyckas med Adsense

Mina bästa tips för att lyckas med Adsense. Jag har valt att inte krångla till det i onödan och delger endast de tre viktigaste tipsen. Men saken är den att om du följer nedanstående tre tips kommer du tjäna pengar på Adsense. [uppdatering 2013] Observera att nedanstående optimeringstips fortfarande fungerar. Dock så har Google infört lite ändringar i sin ranknings algoritm. Om du har för mycket annonser (eller andra ”störande” objekt) på en sida så riskerar den ranka sämre. 

Vill du lyckas med Adsense måste du placera annonserna så de syns

Mina tre bästa tips för att lyckas med Adsense

 

Använd så många Adsense block som möjligt (det vill säga tre), och placera dem ”above the fold” (det vill säga högt upp på sidan). Du förlorar inte läsare på detta och kommer inte få några arga mail. Internetannonser är numera lika självklara som annonser i en papperstidning. Visst, det kanske fortfarande finns någon vilsen Internet-riddare där ute som bekämpar väderkvarnar, och jobbar gratis. Men vem bryr sig. Antalet annonser på en sida säger nuförtiden ingenting om kvaliteten på innehållet.

Den bästa placeringen för en Adsense-annons är som oftast direkt i texten efter den första eller andra paragrafen. Har du en ovanligt välskriven artikel i ett ämne som är så smalt att det faktiskt får folk i allmänhet att läsa igenom hela artikeln (det hör inte till vanligheterna då majoriteten drabbas av ADHD i samma sekund de kopplar upp sig) kan det bästa vara att placera ett annonsblock i slutet av sidan vilket förhoppningsvis ger besökaren några alternativ till relevanta utgångar från din sida.  Gardera gärna genom att placera ett block efter första paragrafen, och ett efter sista.

Vill du använda Adsense som primär inkomstkälla för din hemsida är det ytterst viktigt att du använder köpord som nyckelord. Det vill säga nyckelord som det dels finns annonsörer för, och dels lockar till sig klickvänliga besökare.  Du kan ha många besökare utan att få så mycket som ett klick om inte ämnet är kommersiellt. Till exempel är det många som är intresserade av kroppsspråk, men det finns inte många relevanta annonsörer för en sida om kroppsspråk. Dessutom är inte de som läser artikeln värst intresserade av att klicka sig vidare. Det är inget köpämne helt enkelt.

Ett annat viktigt exempel är nyckelordet ”bilar”. Många som söker på bilar är bara intresserade av att vattna sitt intresse. Det är dock mycket mer troligt att någon som söker på ”begagnade bilar”, eller ”billiga bilar” är mer i ett ”köp-läge” rent mentalt vilket gör honom eller henne lite mer benägen att klicka på en relevant annons. Det gäller att tänka lite som en försäljare när man skriver sina artiklar. Analysera dina adsense-intäkter med Google Analytics så kommer du utveckla fingerspitzgefuhl för vad som fungerar.

Vad det gäller färg på adsense-länkarna, val av teckensnitt och så vidare har jag faktiskt inte märkt någon mätbar skillnad. Det hör till avdelningen petitesser. Koncentrera dig på att skapa bra material i en lukrativ nisch och följ de ovanstående tre tipsen så kommer du tjäna mycket pengar på Adsense. Svårare än så är det inte.


Publicerat

i

av

Etiketter: