Trender i webbdesign 2010 – ta mig tillbaka till framtiden!

black and white [02]
minimalistisk webbdesign 2010?
Följ denna länk för att titta på en otroligt intressant och underhållande lista vad det gäller trender i webbdesign 2010.

Själv hoppas jag att den minimalistiska designen ska få större genomslagskraft igen och att vi slipper bökiga sidor med massor av animeringar, java och fan och hans spektakulära moster. Google verkar tycka detsamma då de nyligen lanserade sin officiella hemsida i en riktigt minimalistisk design. I ungefär samma veva basunerade de dessutom ut att en snabbare hemsida kommer få vissa fördelar i SERPEN och ranka något bättre än än en långsam (även om förstås andra faktorer har större vikt).

En annan trend jag hoppas dör ut är videotrenden, som gudskelov inte verkar ha tagit ordentlig fart. Jag tror att Internet fick en sån otrolig snabb genomslagskraft mycket på grund av att informationen är så lättillgänglig.

Vill jag lära mig hur något fungerar så kan jag helt enkelt hitta en bra guide, via Google, med en artikel som snabbt informerar mig om det viktiga, sammanfattat i punktformat – förstärkt med lagom mycket visuella hjälpmedel.

Snabbt och lättläst ska informationen serveras på nätet. Min värsta mardröm är att hela nätet förvandlas till någon slags tv-tjänst där jag måste spola mig fram till 4:43 minuter in i videon i sega applikationer för att nå information om dagens valutakurs . Back to basics tack. Tv finns redan. Trenderna i webbdesign och webbpublicering överlag får gärna ta mig tillbaka till framtiden.


Publicerat

i

av

Etiketter: