Experiment med videos som komplement till artiklar

Jag hade tänkt att börja experimentera lite med video för mina olika webbsidor detta år. Jag tror nämligen att om man vill överleva på webben i framtiden måste man förr eller senare börja komplettera sina artiklar med egenproducerade videoklipp. Min tanke är att producera små, korta guider med foton i slide-show-format och kortare videos med såväl eget filmat material (har köpt en Canon 600D för ändamålet) som Stock footage, det vill säga köpta licenser till kortare filmsnuttar som går att använda i olika sammanhang. Jag kommer återkomma under året och rapportera om hur mitt experiment med Youtube-videos fungerat. Om det gett fler besökare, bättre rankning, högre CTR, osv.

Jag börjar mitt experiment med nedanstående video som är en promo video för rockgruppen De Vans kommande skiva. Videon är helt redigerad i Imovie för Ipad 2, och bilder etc. har behandlats i olika appar för Ipad. Alla rörliga bilder i videon är inköpta från en app som heter ”Video Clips”. Denna app har ett riktigt bra bibliotek med relativt billiga videosnuttar för kommersiellt bruk.

Videon är förstås inget mästerverk, men med tanke på att det är mitt första försök, och att den redigerades uteslutande från en Ipad så ser det ut att kunna bli ett spännande experiment!


Publicerat

i

av

Etiketter: