Vissa mål kräver ett nyårslöfte, eller andra märkliga målsättningsmetoder

Nytt år, nya tag. Många där ute använder den naturliga brytpunkten ett nytt år innebär, och de nya krafterna ett juluppehåll och ljusare dagar frambringar till att hurtigt formulera nya mål, eller rentav löften för det nya året.

Jag är dessvärre inget undantag.

Det är märkligt egentligen att det ska vara så svårt att träna mer och äta bättre utan att behöva tvinga sig genom nyårslöften, eller andra former av  målsättningsmetoder.

Vi mår ju alla bra av att vara i fysiskt bra form och att ge kroppen energi med rätt sorts mat…och vi gör ju annars gärna saker som gör att man mår bra utan att behöva tvinga sig. Som att titta på meningslösa filmer, äta choklad, dricka alkohol och knulla utan kondom? Varför är dessa aktiviteter så mycket enklare att följa?

Jag kan ju villigt erkänna att jag inte direkt behöver sätta en pistol mot mitt huvud för att se på den senaste, totalt historiskt felaktiga och idiotiska, krigsfilmen när jag egentligen borde sova. Det krävs heller direkt inget nyårslöfte för att jag ska kunna övertala mig själv att äta bacon till frukostäggen istället för ett äpple…

Men när jag ska gå upp på morgonen för att dra ihop pengar till tak över huvudet, eller när jag ska ge mig ut och gå för att hålla lungorna i gång, eller när jag ska lägga till nödvändigt men tråkigt material på några av mina webbsidor…då måste jag mer eller mindre mata mig själv med mentala bilder på hur jag svältande ligger och flämtar efter luft, urfattig och naken på en parkbänk någonstans.

Det är märkligt hur människan fungerar.

Rättelse: Det är märkligt hur jag fungerar.


Publicerat

i

av

Etiketter: